Welkom op mijn persoonlijk blog

Blog

3 bijzondere uitjes in Istanbul die je volgens de locals moet bezoeken

Istanbul is een prachtige Turkse stad en een bestemming voor mensen die een stedentrip willen maken. Istanbul – ook wel Istanboel genoemd – kent ook hele mooie plekken en echte hotspots. Wat te denken van de Sultan Ahmet Moskee, het Topkapi Paleis of de Egyptische Bazaar? Toch zijn deze hotspots niet voor niets hotspots. Het is hier vaak super druk en stroomt helemaal vol met toeristen. We hebben het natuurlijk wel over de periode voor de coronacrisis, laat dat duidelijk zijn. Nu is het in Istanbul ook erg rustig. Maar goed, normaal gesproken stromen de hotspots vol. Wist je dat er genoeg plekken zijn in Istanbul die net zo mooi zijn, maar een stuk rustiger? We vroegen de inwoners van Istanbul – zogenaamde locals – naar hun mooiste stukje Istanbul. Deze 3 plekken rolden daaruit.

De Sakirin Moskee

Volgens de locals is de Sakirin Moskee al een goede reden om je vliegtickets Istanbul te boeken zodra het weer mag. Istanbul kent veel moskeeën, allemaal even mooi en indrukwekkend. Maar wat de Sakirin Moskee zo speciaal maakt is dat het een van de jongste Moskeeën is. Het is dus gebouwd in een nieuwe tijdsgeest. Dit maakt de architectuur van de moskee net even iets anders en minstens zo indrukwekkend als zijn oudere broertjes in de stad. De Sakirin Moskee opende zijn deuren in 2009 en is daarmee niet alleen de jongste moskee van Turkije, maar eigenlijk van heel de Islamitische wereld.

Universiteit van Istanbul

Een Universiteit is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je een grote stad gaat bezoeken. Toch is die van Istanbul absoluut de moeite waard, als je het aan de locals vraagt tenminste. De universiteit is gebouwd met dezelfde architectuur en flair als een paleis. Niet heel gek, als je bedenkt dat de universiteit werd gebouwd in de tijd dat paleizen ook uit de grond werden gestampt. We hebben het nu over het jaartal 1437. De universiteit van Istanbul is dus al bijna zeven eeuwen oud!

Waan je in Parijs in de wijk Cihangir

In de wijk Cihangir in Istanbul waan je je echt even in Parijs. De straatjes, huizen en wegen zijn dusdanig ingericht dat het echt lijkt alsof je in de Franse hoofdstad bent. In deze wijk kun je geen stap zetten of je valt alweer over een nieuw barretje of restaurant. Het is hier dus altijd heel erg gezellig, want vooral de locals komen hier graag om een hapje te eten. Toeristen ontdekken Cihangir ook steeds vaker, dus we zijn bang dat je snel moet zijn als je niet zo van toeristische trekpleisters houdt.

Geef een reactie