Welkom op mijn persoonlijk blog

Blog

Alles dat je moet weten over fleet management software

De term fleet management software is misschien nog wat nieuw voor je. Het is computersoftware waarmee mensen een reeks specifieke taken kunnen uitvoeren bij het beheer van een of alle aspecten met betrekking tot een wagenpark. In dit artikel wordt meer informatie gegeven over fleet management software. Dit artikel focust zich op wat fleet management software is, hoe je het gebruikt en wat de voordelen ervan zijn. 

Wat is fleet management software?

Een ruim begrip waar veel onder valt, dat is fleet management software. Het staat namelijk voor alle software applicaties die bedrijven gebruiken om hun transport te beheren. Het kan een systeem zijn, maar ook meerdere applicaties. Het doel is dat het bijdraagt aan verschillende deelprocessen. Het kan bijvoorbeeld de volgende processen ondersteunen: het leasen en financieren van voertuigen, onderhoud, afhandeling en tracking etc. Kortom: je kan er veel mee doen. 

Hoe gebruik je fleet management software?

Fleet management software krijgt steeds meer bekendheid. Het bedrijfsleven maakt er inmiddels volop gebruik van en bijna iedereen kent de termen GPS en Track & Trace wel. De software kan je gebruiken om via GPS de locaties van vrachtwagens en andere transporten te monitoren. Met dit systeem hebben bedrijven realtime inzicht in de geografische positie van hun voertuigen. Fleet management software kan je daarvoor inzetten. Maar niet alleen dat. Fleet management software kan je ook inzetten in de brede zin van het woord, het biedt ook ondersteuning voor andere processen zoals reparaties.

Wat zijn de voordelen van fleet management software?

Als je een bedrijf hebt kan je door middel van een fleet management software gemakkelijker beslissingen nemen door realtime overzichten. Je kan namelijk goed monitoren hoe het zit met de snelheid, het brandstofverbruik en andere soorten zaken. Je kan sneller inspelen op actuele situaties. Maar ook wordt fleet management software gezien als modern. Het is een vooruitstrevende technologie die kan zorgen voor meer duurzaamheid. Bewustwording omtrent risicovol rijgedrag is belangrijk. Je kan door middel van fleet management software veiliger de weg op. 

De kosten van fleet management software

De kosten van een fleet managements software kunnen erg verschillen. Je moet goed research doen naar de verschillende systemen. Afhankelijk van de service die je erbij wil hebben kunnen de kosten weer erg oplopen. Als je bijvoorbeeld van plan bent om alles zelf in de gaten te houden en zelf analyses te doen is het goedkoper dan als je het gaat uitbesteden. En de mogelijkheden met wat je met het fleet management software systeem kan doen heeft natuurlijk ook weer invloed op de kosten.

 

Geef een reactie