Welkom op mijn persoonlijk blog

Blog

Check je verzekeringen

Het is misschien niet het leukste klusje om te doen, maar het kan je jaarlijks veel geld schelen. Check je verzekeringen! Misschien kom je erachter dat je een belangrijke verzekering vergeten bent, dat je dubbel verzekerd bent of dat je veel goedkoper uit bent als je overstapt naar een andere leverancier. Juist omdat we er niet graag veel tijd aan besteden, betalen we al gauw te veel. Daarom geef ik je in deze blog tips voor het checken van je verzekeringen.

Huis en haard

Het is slim elk jaar je verzekeringen te checken, zodat je up-to-date blijft. Maar er zijn ook andere momenten dat het belangrijk is je weer even bezig te houden met je verzekeringen. Als je namelijk trouwt, een kind krijgt of een auto koopt, moet je dit melden. Je premie zal dan namelijk veranderen. Als je een huishouden gaat delen met iemand, is het voordelig elkaars verzekering te vergelijken. Je kiest dan de beste van de twee. De ander kan dan opgezegd worden. Dit geldt bijvoorbeeld voor een inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering. Wellicht is het nodig het bedrag waarvoor je verzekerd bent voor je inboedel te verhogen. Samen hebben jullie uiteraard meer spullen. Daarbij koop je door de jaren heen spullen en komt de waarde niet meer overeen met het bedrag dat je bij het afsluiten van je verzekering had vastgelegd.

Vervoer en reizen

Over het algemeen geldt dat je je alleen voor iets hoeft te verzekeren als je zelf het risico niet kan dragen. Zo kan je je fiets verzekeren, maar de vraag is of het nodig is. Als je een nieuwe, dure fiets koopt, is het natuurlijk wel iets om te overwegen. Daarnaast is het van belang verzekeringen te vergelijken bij een onafhankelijke partij. Dan kan je aangeven wat voor jou belangrijk is en kan je vervolgens kiezen tussen de voordeligste resultaten. Als je bijvoorbeeld je auto of motor wil verzekeren, kan je bij Combimotors terecht. Via hen kan je je voor alles wat een motor heeft verzekeren. Bij je reisverzekering moet je erop letten dat er geen delen zijn waar je met je zorgverzekering al voor verzekerd bent. Check dus bij beide verzekeringen waar de dekking in het buitenland uit bestaat. Als je weinig met vakantie gaat, is het voordeliger om een tijdelijke reisverzekering af te sluiten in plaats van een doorlopende. Denk er ook aan dat als je voorlopig niet gepland hebt buiten Europa te reizen of te skiën, dit ook niet opgenomen is in je verzekering. Zo zie je maar dat er best wat dingen bij komen kijken. Maar als je dan een keer aanspraak moet maken op een verzekering, weet je ook dat je alles goed geregeld hebt!

Geef een reactie