imwe.be

Welkom op mijn persoonlijk blog

Blog

De beste home entertainment set opzetten

Wanneer het gaat om de inrichting van het huis zijn het over algemeen de vrouwen die de meeste keuzes maken. Mijn vriendin heeft zelf een heel knusse en fijne inrichting gemaakt. Mannen zijn meestal minder geïnteresseerd in de inrichting en laten het dan ook aan hun vriendin of vrouw over. Maar er is wel degelijk een aspect van de inrichting die mannen vaak belangrijk vinden, namelijk de tv en de rest van de entertainment set. Wanneer ik mijn ouders bezoek grap ik nog regelmatig met mijn vader hoe we het favoriete schilderij van mijn moeder gaan weghalen zodat we een grotere tv kunnen ophangen. In dit artikel ga ik in op hoe je een fantastische entertainment set kunt opzetten.

Televisie

Het begint natuurlijk met de televisie. Wanneer het gaat om televisies is het belangrijk dat je er rekening mee houdt dat het kijken van televisie verandert. Vroeger keken we voornamelijk naar de normale televisiezenders maar op dit moment is dat aan het veranderen. We kijken namelijk op YouTube, Netflix en via andere streamingdiensten op het internet. Zo is bijvoorbeeld pasgeleden ook Disney+ uitgebracht. Persoonlijk heb ik sinds ik student was geen televisie meer gehad. Tijdens mijn studententijd keek ik Netflix via mijn computer maar wanneer je gaat samenwonen met iemand anders wil je natuurlijk een gezellige kijkhoek. Desondanks hebben we gekozen voor een Smart televisie waarop we toegang hebben tot Netflix, YouTube en andere apps. We kijken eigenlijk nog maar nu en dan televisie op normale zenders, onder andere omdat er zoveel reclames zijn. Zorg er ook voor dat de televisie goed is opgehangen door bijvoorbeeld een TV beugel te gebruiken

Geluid

Een van de beste aspecten van naar de bioscoop gaan is het geluid. Zeker wanneer je naar Imax gaat waar je fantastisch surround sound hebt is het een hele goede manier om meer in de film te komen. Daarom raad ik ook altijd aan om te investeren in een goed audiosysteem voor je televisie. Ik weet nog heel goed dat mijn vader voor het eerst surround sound ging aanschaffen. Toen we later de film ‘Master & Commander’ gingen kijken leek het alsof de kanonskogels letterlijk door de kamer vlogen. Goed geluid is ontzettend belangrijk om optimaal van films en series te kunnen genieten.

Internet

Aangezien we tegenwoordig veel meer via het internet kijken dan dat we televisie kijken is het ook belangrijk om goed internet te hebben. Zorg er daarom voor dat je investeert in snel internet. Op deze manier kun je optimaal genieten van je entertainment set.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén