Welkom op mijn persoonlijk blog

Blog

De beste tijd om te kiezen voor een Refurbished iPhone 11

Er gaan steeds meer geruchten de ronde over de nieuwe iPhone van Apple. Zo zou de iPhone 13 een scherm hebben dat altijd aanstaat en zou de Touch ID functie een terugkeer maken. De komst van een nieuwe iPhone is een ideaal moment om de refurbished markt stevig in de gaten te houden. Wanneer de nieuwe iPhone aangekondigd zal worden zullen de prijzen van van de iPhone 11 en iPhone 12 flink zakken en deze verandering zal ook plaatsvinden binnen de al goedkopere refurbished markt.

Wat is refurbished?

Refurbished is net die tussenstap tussen tweedehands en gloednieuw. Bij een refurbished iPhone ben je ervan verzekerd dat alle onderdelen door experts gecontroleerd zijn. Ook krijg je vaak 2 en in sommige gevallen zelfs 3 jaar garantie. Bij de controle worden alle onderdelen ook schoongemaakt, gerepareerd en zo nodig vervangen door nieuwe onderdelen. Bij een tweedehands toestel koop je hem vaak rechtstreeks van de vorige eigenaar. Deze zal geen moeite hebben gedaan om hem na te kijken en te repareren. Bij een tweedehands heb je meer kans op krassen en een versleten accu dan als je zou kiezen voor refurbished.

Voorraad en als maar lage prijzen

Binnen de refurbished markt wordt veel gewerkt met dagprijzen en dagvoorraden. Zo kan het aanbod en de prijs flink verschillen van dag tot dag. De grootste verandering hierin is vaak te verwachten wanneer Apple een nieuwe iPhone aangekondigd heeft en deze wordt uitgebracht. Wanneer een nieuwe iPhone wordt aangekondigd dan worden de prijzen van alle andere iPhones al verlaagd, deze verandering is ook te zien binnen de refurbished markt. Zo kun je een refurbished iPhone 11 al krijgen voor € 545 maar de verwachting is dat deze prijs nog verder zal zakken na de aankondiging van Apple’s nieuwe iPhone.

 

De voorraad van iPhone 11’s zal ook flink toenemen wanneer de nieuwe iPhone wordt uitgebracht. Dit komt door de vele buy back programma’s van verschillende telecom providers en Apple zelf. Veel mensen zullen hun oude iPhone inleveren voor een tegoed want gebruikt kan worden voor de iPhone 13. Deze ingeleverde iPhones zijn niet meer geschikt om zo verkocht te worden, maar wel perfect om refurbished te maken en een tweede leven te geven.

Garantie op refurbished iPhone

De garantie op refurbished iPhones verschilt veel per aanbieder. Je kunt 6 maanden garantie krijgen, maar ook 1,2 of 3 jaar garantie is mogelijk. Refurbished.be is zo’n aanbieder die je 3 jaar garantie geeft bij iedere aankoop in hun webshop. Je hoeft je garantie niet te verlengen door meer te betalen zoals sommige andere winkels dit doen. Het maakt dus niet uit of je een iPhone koopt, of dat je kiest voor een iPad, Apple Watch, Macbook, Laptop of een ander product uit het brede assortiment van refurbished.be. Je hebt altijd recht op 3 jaar garantie.

Geef een reactie