imwe.be

Welkom op mijn persoonlijk blog

Blog

Doe het zelf: een regendouche installeren

Het plaatsen van een regendouche moeilijk? Welnee! Als je een beetje handig bent kun je dat heel makkelijk zelf. Bereid je goed voor zodat je de benodigde spullen en gereedschap binnen handbereik hebt. Zorg dat je de tijd neemt, haastige spoed is zelden goed. Het hoeft niet lang te duren maar het is wel zo relaxed als je rustig kunt werken. Doe dit klusje als je kindjes op school of bij een vriendje aan het spelen, zodat je niet wordt afgeleid. Tip: heb je ook een nieuwe kraan gekocht? Monteer deze dan eerst voordat je de regendouche installeert. Hoe je dit laatste doet, kun je hieronder lezen.

Allereerst is het belangrijk om de handleiding die bij de regendouche is geleverd, goed te door te nemen. Vergeet de hoofdkraan niet dicht te draaien voordat je met de klus begint. Monteer eerst de douchestang of -zuil. Schuif de eventueel bijgeleverde houders voor de handdouche en het zeepbakje op de stang. Bepaal dan de plaats waar de muurbevestiging van de regendouche moet komen. Om deze mooi recht te hangen kun je een waterpas gebruiken. Markeer de boorgaten van de muurbevestigingen. Boor de gaten en schroef dan de muurbevestigingen vast. Vergeet hierbij de sierdopjes niet. Afhankelijk van het model kan het zijn dat je een inbussleutel nodig hebt om de stang vast te maken. Bevestig nu de regendouche.

Handdouche

Heb jij een exemplaar aangeschaft waar een handdouche bij is geleverd, dan is nu het moment voor de volgende stap. Plaats een rubberen dichtingsring in de flexibele slang van de handdouche. Dit is om lekkage tegen te gaan. De handdouche kun je nu in de houder bevestigen. Aan de andere zijde van de doucheslang plaats je ook een rubberen dichtingsring. Sluit deze aan op de thermostatische kraan. De hoofdkraan kan weer opengezet.

Genieten

Na hard werken is het goed rusten. Tijd om te ontspannen onder je zelf gemonteerde regendouche! Kaarsje erbij en muziekje aan. Echt even tijd voor jezelf. Sluit je ogen en visualiseer de mooiste omgeving die je kunt bedenken. Geniet van een sfeervolle regenbui. Voel de warme druppels vallen. Het water uit de regendouche valt als het ware uit de douchekop. Veel mensen ervaren dat als meer ontspannen in vergelijking met de gewone douche, waar het water uit de douchekop spuit. De douchekop van een regendouche is groter, voor een echt regenbui effect.

Ontkalken

Het ontkalken van een douchekop doe je door deze in een plastic zak te leggen die halfgevuld is met water en de andere helft met azijn. Laat een nachtje weken en weg is de kalk!

Geef een reactie

Thema door Anders Norén