imwe.be

Welkom op mijn persoonlijk blog

Blog

Een van de leukste dingen om te doen

Het ligt er natuurlijk maar helemaal aan waar je van houdt. De een is dol op sporten, de ander is een muziekfanaat en ik hou bijvoorbeeld erg van reizen. Reizen klinkt wel meteen alsof het mij alleen maar om verre reizen gaat, maar dat is niet het geval. Het kan ook naar een bestemming binnenslands of een van de buurlanden gaan. Het gaat mij om het onderweg zijn en een plek bezoeken die je nog niet eerder hebt gezien. Of het nou met het vliegtuig, trein of fiets is, ik vind het gewoon leuk mijn spullen te pakken en de hort op te gaan. Zelfs als je veel reist, blijven er ongelooflijk veel plekken die je nog niet bezocht hebt. En dat houdt het leuk. Niet elke reis is even memorabel, maar het is ook al fijn er even tussenuit te zijn. Daarvoor hoef je niet steeds hele bijzondere locaties op te zoeken. Als je houdt van sporten, vindt je in elke wedstrijd een uitdaging. Als je graag naar muziek luistert, ontdek je steeds weer nieuwe toffe bands en bezoek je waarschijnlijk regelmatig festivals. Als je reizen het leukste vindt om te doen, raak je nooit uitgekeken op alles wat er te zien is op onze planeet. Denk aan waar je de mooiste herinneringen aan hebt en je weet waar je van houdt.

Struinen

Hoe ik mijn volgende bestemming kies, gaat eigenlijk steeds anders. Het kan zijn dat ik een mooie film heb gezien en onder de indruk ben geraakt van de prachtige landschappen. Dan zoek ik op waar de film is gemaakt en zet dit op mijn lijstje. Ja, ik ben wel van de lijstjes. Je kan de beste ideeën vergeten en op het moment dat je weet wanneer je met vakantie kan, kan je er niet meer opkomen wat je ook al weer een paar maanden terug had bedacht. Dus een van de afspraken die ik met mezelf heb gemaakt, is het opschrijven als ik een bestemming ben tegengekomen die mij interessant lijkt. Ook kan het zijn dat ik over een bepaalde plek hoor van collega’s, vrienden of familie. Maar het meest kom ik op goede ideeën door in verloren uurtjes te struinen op internet. Het woord struinen alleen al vind ik geweldig!

Internet

De plek die ik dus eigenlijk het meest bezoek, is internet. Totdat het gebeurde dat mijn internet er ineens uitlag. Ik resette de router, maar helaas gebeurde er niets. Toen heb ik contact opgenomen met mijn provider. Bleek dat ik een nieuwe router nodig had. De medewerker wees me er bovendien op dat ze me een nieuwe aanbieding konden doen. Ik heb gezegd erover na te denken. Ik weet namelijk dat het voordelig kan zijn je internet en tv bij dezelfde provider af te nemen en dat het in de prijs kan uitmaken hoe snel je wil dat je internet is. Ik wilde daarom zelf eerst gaan vergelijken bij een onafhankelijke vergelijkingssite. Op internetvergelijken.nl bleek al snel dat ik beter van provider kon wisselen. Dat heb ik toen gedaan. Gelukkig kon ik vervolgens weer fijn verder struinen, want daar kon ik mijn telefoon natuurlijk ook voor gebruiken! Die avond bekeek ik foto’s van Ierland. Ik voegde het land toe aan mijn lijstje.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén