imwe.be

Welkom op mijn persoonlijk blog

Blog

Ga je verbouwen? Houd rekening met de volgende zaken

Ben jij van plan om binnenkort te gaan verbouwen? Dit kan een hele klus zijn, maar het resultaat zal zich zeker lonen. Nu kan er bij een verbouwing behoorlijk wat mis gaan als je dit niet goed incalculeert. Het is daarom belangrijk om van tevoren met een aantal zaken rekening te houden. In deze blogs deel ik tips die ik uit ervaring met mijn eigen verbouwingen heb opgedaan.

Huur een container voor het bouwafval

Zodra je de nodige voorbereidingen hebt getroffen voor de verbouwing, is het tijd om te beginnen met het slopen en verwijderen van alles wat je vervangen wilt hebben. Verbouwingen zorgen altijd voor flink wat afval, zeker als je van plan bent een of meerdere ruimtes compleet aan te pakken. Maak niet dezelfde fout als ik. Ik was de eerste dag enthousiast begonnen met het slopen van mijn verouderde badkamer, en aan het einde zat ik met een hoop afval dat ik nergens kwijt kon. Mijn kliko was niet groot genoeg voor de gesloopte stukjes badkamer. Van deze fout heb ik meteen geleerd en dit is dan ook mijn eerste tip: huur een container. Je kunt een container speciaal voor bouwafval huren en deze wordt gewoon bij jou thuis bezorgd. Zodra hij compleet gevuld is, kun je een aanvraag indienen om hem weer op te laten halen en/of te vervangen. Echt een super handig systeem.

Schakel de hulp van experts in

Ik snap dat verbouwen een hoop geld kost, en dat je alles op alles wilt zetten om zoveel mogelijk te besparen. Maar als je alles zelf moet doen, kan het echter een hoop onnodige stress en frustratie opleveren. Tuurlijk, aan het einde kun je trots zijn op de hoeveelheid bloed, zweet en tranen die je in de verbouwing hebt gestopt. Maar je kunt jezelf afvragen of dat het waard is. Mijn advies is: doe jezelf (en degenen met wie je samen werkt) een plezier en geef bepaalde klussen uit handen aan de professionals. Niet alleen zullen zij het klusje waarschijnlijk beter klaren dan jij zelf (het zijn tenslotte experts), ze zullen het ook een stuk sneller uitvoeren. Het werkt voor jou dus alleen maar in je voordeel. Dan kun jij je in de tussentijd op andere, belangrijke zaken focussen, zoals het kleurenpalet van het interieur bijvoorbeeld!

Geef de werkers de ruimte

Als je ervoor kiest om hulp van derden in te schakelen, geef de harde werkers dan de ruimte om het werk te kunnen verrichten. Vertrouw erop dat zij de experts zijn en probeer je niet teveel te bemoeien met het werk. En hoe gezellig het ook kan zijn om met die vriendelijke werklieden koffie te drinken en te kletsen, erg functioneel is het natuurlijk niet. Elke minuut dat de werklieden met jou staan te praten over koetjes en kalfjes, is een minuut die niet aan jouw verbouwing wordt besteed. Dit is niet alleen zonde van de tijd, het is ook nog eens een duur gesprek wat je dan voert.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén