Welkom op mijn persoonlijk blog

Blog

Goede nachtrust met juiste kussen en matras

Een goede nachtrust is enorm belangrijk voor onze gezondheid. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal zorgt een goede nacht voor een goed begin van de dag. Wanneer je een slechte nachtrust ervaart, kan dit aan verschillende zaken liggen. Vaak liggen fysieke klachten aan de basis en deze kunnen veroorzaakt worden door een slecht kussen of een slechte matras. Dankzij het juiste kussen en de perfecte matras, geniet jij van een zalige nachtrust en sta je ’s morgens als herboren op!

Antiallergisch kussen

Slapen op een slecht kussen, het kan heel wat klachten veroorzaken. Niet alleen kan het zorgen voor nek- en rugklachten, maar ook kan je allergisch zijn aan een bepaald materiaal waarvan het kussen gemaakt is. Voor deze mensen bestaan er gelukkig speciale antiallergische kussens. Zo’n kussen wordt vaak gemaakt uit natuurlijke materialen zoals latex en katoen zodat bacteriën, huisstofmijt en allergieën geen kans krijgen. Op die manier slaap jij veel beter en bovendien een stuk gezonder. Maar vaak komt zo’n kussen nog met heel wat andere voordelen:

  • In zo’n kussen zitten veel ventilatiekanalen en dit zal ervoor zorgen dat je tijdens het slapen veel minder zal gaan zweten.
  • Het kussen is ergonomisch en dit is handig voor zowel rug-, zij-, als buikslapers. Het kussen volgt het menselijk lichaam, waardoor het altijd heel erg comfortabel aanvoelt.
  • Je draagt je steentje bij aan het milieu doordat je kiest voor een kussen gemaakt uit natuurlijke materialen! Zo kies je niet alleen voor een comfortabele nachtrust, maar ook nog eens voor een nachtrust die natuurlijk en duurzaam is.

Juiste matras voor mensen met fysieke klachten

Sta jij ’s morgens vaak op met rugpijn? Dat kan verschillende oorzaken hebben, maar de kans is groot dat je toch de matras waar je op slaapt eens onder de loep moet nemen. Een matras is niet zomaar een matras en moet echt wel zorgvuldig gekozen worden. De juiste matras biedt namelijk de nodige ondersteuning aan jouw hele lichaam, waardoor jij kan genieten van een comfortabele en zalige nachtrust. Wakker worden zonder fysieke klachten hoort daarbij. Een matras gemaakt uit natuurlatex die weet welke lichaamsdelen het meest moeten ondersteund worden, klinkt als een droom, toch? Maar dit hoeft niet bij een droom te blijven. Een natuurlatex matras die 7 ergonomische comfortzones heeft en die ook nog eens vele ventilatiekanalen heeft, het is de ideale matras voor een perfecte nachtrust.

Sommige mensen hebben graag een zachte matras, terwijl andere mensen liever de voorkeur geven aan een hardere matras. Een matras waarbij je beide kan testen is dus ideaal om te weten wat jouw voorkeur is. Het label op de matras geeft aan welke kant medium of hard is, zodat jij weet wat het best bij je past. En daarbovenop kan je de matras ook nog eens 120 nachten testen om te kijken of die echt aan al jouw wensen voldoet!

Geef een reactie