Welkom op mijn persoonlijk blog

Blog

Hij gaf me niet de verlovingsring die ik wou, wat nu?

Ben je niet tevreden met de ring die je hebt gekregen? Dat is heel vervelend en kan lastig voor je zijn, omdat je niet weet hoe je deze situatie moet aanpakken. Hoe haal je zo’n delicaat onderwerp aan? Je wil je liefste uiteraard niet kwetsen. Maar langs de andere kant moet je wel de hele dag rondlopen met een juweel dat niet jouw smaak is. Lees hoe je deze moeilijke situatie kan oplossen.

Learn to love it

Het kan zijn dat de ring op het eerste gezicht niet meteen jouw smaak is. Geef het even tijd. Jouw droomman heeft deze ring speciaal voor jou uitgezocht. Het is een prachtig gebaar en als het goed is, komt deze ring recht uit zijn hart. Hij dacht jou hiermee de gelukkigste vrouw op aarde te maken. What’s not to love, zou je denken. Blijft het aan je knagen? Dat is een teken dat je toch moet overgaan tot de volgende stap.

Praat erover

Lukt het niet om één te worden met deze ring? No shame in that game. Deze dingen nu kunnen nu eenmaal gebeuren. Had je toch liever een moderne verlovingsring en ging je lover voor klassiek? Je bent niet de eerste en zeker niet de laatste waarbij dit voorkomt. Geheimen zijn niet aan een goede relatie besteed. Je zal het je partner moeten vertellen. Elke dag kijken naar een ring die je niet graag draagt, dat is toch ook te gek voor woorden? Je begint best met meer uitleg te vragen waarom hij deze ring heeft uitgekozen voor jou, wie weet bedenk je je alsnog? Als je je toch niet kan vinden in zijn argumentatie, probeer dan voorzichtig uit te leggen hoe je je voelt.

Wees subtiel

Als iemand zijn best heeft gedaan om iets voor jou uit te zoeken met oog op de rest van je leven samen te spenderen, dan is er een grote kans dat hij of zij gekwetst zal zijn als blijkt dat je het toch niet helemaal is wat jij wil. Het was immers een cadeau en het kan zijn dat je man zich gekwetst voelt. Als je het voorzichtig aanbrengt dan is de kans groter dat je partner het zal begrijpen. Vertel wat je graag anders had gezien, maar zeg ook wat je wel mooi vindt. Een juwelier kan je vertellen hoe je de ring persoonlijker kan maken en welke aanpassingen er mogelijk zijn. Zo hoef je geen volledig nieuwe verlovings ring te kiezen en blijft het toch de ring die je kreeg, maar dan leuker en meer ‘jij’.

Geef een reactie