Welkom op mijn persoonlijk blog

Blog

Hoe installeer je een lavabokraan?

Ben je bezig met het renoveren van je woning en is de badkamer de laatste horde naar een af huis? Dan helpen we je in deze blog graag met installeren van je lavabokraan. Stap per stap begeleiden we je doorheen het proces.

Voorbereiding

Vooraleer je start met het installeren van je kraan is het belangrijk om alle leidingen even goed te spoelen, zodat het vuil in je leidingen wegloopt. Als er nog zand aanwezig is in je leidingen, beschadigt dit al meteen je nieuwe kraan. Dat is uiteraard niet de bedoeling.

Nadat je je leidingen hebt uitgespoeld is het belangrijk om de watertoevoer in je woning af te sluiten. Doe je dit niet? Dan is de kans groot dat je een koude douche krijgt.

Waterdichte dichting vastmaken

Om te beginnen gaan we de waterdichte dichting vastmaken aan de wastafel. Wanneer deze bevestigd is aan de wastafel gaan we het vastmaken aan de muur. Hiervoor roep je best de hulp in van een extra persoon, zodat deze de wastafel stabiel houdt wanneer jij het vastschroeft in de muur.

Installeren van de afvoerplug

Voorzie de afvoerplug van een siliconenkit, zodat deze waterdicht is. Vervolgens mag je deze gewoon in het afvoergatje steken van je wastafel. Dan hoef je enkel nog de afvoerplug te verbinden met je lavabokraan. Op deze manier bedien je aan je lavabokraan je afvoerplug. Super handig!

Waterleiding bevestigen aan je wastafel

Als laatste stap dien je enkel nog je waterleidingen aan te sluiten op je wastafel. Kijk zeker goed na of je dit goed aan elkaar hebt bevestigd. Indien dat niet het geval is, sta je waarschijnlijk met je voeten in het water.

Als je jezelf niet 100% comfortabel voelt om de waterleidingen zelf aan te sluiten, raden we je aan om een loodgieter in te huren. Dan ben je zeker dat het allemaal in orde is.

Badkamer inrichten

Ziezo, je wastafel met lavabokraan is geïnstalleerd! Dan rest je nog één ding: je badkamer voorzien van leuke badkamermeubels. Dit is niet onbelangrijk, want in je badkamer dien je veel spullen op te bergen. Van handdoeken tot make-up, het zijn allemaal zaken die mensen in hun badkamer bewaren.

Kies daarom leuke badkamermeubels in lijn met je wastafel en douche. Heb je een landelijk interieur? Kies dan voor een kast met houten profielen.

Wat je ook kiest van meubels voor in je badkamer, wij zijn er 100% van overtuigd dat het er geweldig gaat uitzien!

Geef een reactie