Welkom op mijn persoonlijk blog

Blog

Je eigen moestuintje

De afgelopen jaren is de bewustheid rondom voeding toegenomen. Veel meer mensen zijn kritisch op wat ze eten en stellen hier hoge eisen aan. Er zijn nog nooit zoveel verschillende diëten populair geweest. Je hoort dan ook regelmatig dat men een eigen groentetuintje wil. In deze blog vertel ik waar je aan moet denken wanneer je besluit om aan een eigen moestuin te beginnen. Lees je mee?

Genoeg ruimte

Voor een moestuin heb je ruimte nodig. Ook als je denkt het klein te willen houden. Sommige soorten fruit en groenten lijken soms klein in de winkel maar bedenk je dat wij alleen de vrucht zien en niet de hele plant die daaraan vast zit en nodig is voor de ontwikkeling van die vrucht. Zeker als je meerdere planten wilt verbouwen, moeten ze allemaal genoeg ruimte hebben. Wil je verschillende soorten fruit en groenten verbouwen, kijk dan online naar welke soorten goed bij elkaar groeien en welke elkaar in de weg zitten.

Bakken en zaagsel

Kies altijd voor grote plantenbakken als je een moestuin begint. Zo houd je de boel georganiseerd en kan je het overzicht niet kwijtraken. Daarnaast kan onkruid vanuit de grond niet bij je planten. Onkruid zal uiteraard ook in de bakken gaan groeien maar als het al in de grond zit, zal het nog sneller je fruit en groenteplanten overwoekeren. Strooi ook zaagsel op de paden in je moestuin. Dit helpt tegen ongedierte zoals slakken.

Een ongewenste gast

Net zoals met onkruid, kun je altijd pech hebben als het gaat om ongedierte. Gelukkig kun je aaltjes tegen slakken kopen om snel van het ongedierte af te zijn. En die manier van slakken bestrijden is niet schadelijk voor je planten. Dat is natuurlijk het allerbelangrijkste. Kijk ook uit voor vogels die je tuintje leegplukken. Op internet staan ook tal van oplossingen tegen dit probleem. Een hoop vogels lusten namelijk wel een besje hier en daar. Maar veel vogels zullen er ook van af blijven en dat maakt dat hun aanwezigheid alleen maar zorgt voor extra gezelligheid in je tuin

Een klus voor elke dag

Een moestuin houden is een bevredigende maar ook drukke hobby. Je moet er immers elke dag voor je plantjes zijn. Onkruid moet weggehaald worden en er moet genoeg water zijn, etc. heb jij daar tijd voor? Dan is het helemaal voor jou weggelegd en wie weet zet jij straks een bordje op tafel met enkel eten uit eigen tuin.

Geef een reactie