Welkom op mijn persoonlijk blog

Blog

Kondig de geboorte aan met een prachtig geboortekaartje!

Zwanger zijn en vol enthousiasme uitkijken naar de komst van de baby, het is een spannende tijd. Maar ook een tijd van veel zaken in orde brengen en zorgen dat je niets vergeet. Kledij en verzorgingsproducten kopen voor de baby, kinderopvang regelen en nog zo veel meer. Uiteraard mag ook de aankondiging niet ontbreken wanneer de baby eenmaal geboren is. Daarom kies je best een tijdje voor de uitgerekende datum het geboortekaartje van de baby. Je kan een bestaand ontwerp nemen of een geboortekaartje laten maken!

Waarom geboortekaartje versturen?

Een geboortekaartje is een kaartje met daarop de aankondiging dat de baby geboren is. Het is absoluut geen verplichting om een geboortekaartje te versturen, maar het is wel al zeer lang een traditie. Ongeveer 95% van de mensen in Nederland en België stuurt een geboortekaartje wanneer hun baby geboren is. Het kaartje is bedoeld voor familie, vrienden en kennissen en er staan allerlei weetjes op. Denk maar aan de geboortedatum, het gewicht en lengte van de baby, eventuele broertjes en/of zusjes en de namen van de trotse ouders, meter en peter. Vaak vind je er ook een tekstje of een gedichtje in terug om de baby welkom te heten.

Verschillende soorten geboortekaartjes

Wanneer je op zoek gaat naar het perfecte geboortekaartje zal je al snel merken dat je gigantisch veel keuze hebt. Je kan kiezen uit tal van bestaande ontwerpen met daarin heel veel keuze. Je kan kiezen uit verschillende kaartsoorten, vormen, groottes en allerlei ontwerpen. Dit kan de keuze erg moeilijk maken. Alsof het dan nog niet moeilijk genoeg is, kan je er ook voor kiezen om een geboortekaartje volledig zelf te (laten) ontwerpen. Vind je toch je ding niet tussen alle materiaalkeuzes en ontwerpen, dan kan je volledig zelf aan de slag om het perfecte geboortekaartje voor jouw kleine spruit te ontwerpen.

Enveloppen op voorhand schrijven

Een geboortekaartje wordt natuurlijk verstuurd of gegeven in een envelop. Wanneer je de kaartjes bestelt, heb je bij de meeste webshops de kans om enveloppen mee te bestellen en vaak worden deze gratis al op voorhand verstuurd. Dit wordt gedaan omdat je dan de enveloppen al wat vooraf kan schrijven en hier na de geboorte niet meer mee bezig hoeft te zijn. Je kan kiezen uit allerlei soorten kleuren, maar vaak past er bij het geboortekaartje dat je kiest wel een bepaald type envelop. Wanneer je veel enveloppen dient te schrijven, is het best dat je hier tijdig aan begint, je weet immers nooit wanneer de baby zich zal aankondigen!

Soorten enveloppen

Een envelop is niet zomaar een envelop. Net zoals bij de kaartjes, heb je bij enveloppen nog een keuze te maken alvorens je deze bestelt. Vaak gaat het dan om het soort papier van de enveloppen. Denk maar aan een keuze tussen mat, glanzend, linnen, recycled enveloppen of parelmoer. Geen gemakkelijke keuze dus maar uiteindelijk maakt het de aankondiging van je kindje wel helemaal af!

Geef een reactie