imwe.be

Welkom op mijn persoonlijk blog

Blog

Ook vrouwen kunnen klussen

Al ruim vier jaar wonen wij in ons (nieuwbouw)huis in Almere. Het huis werd casco opgeleverd dus moesten we aan de slag! De badkamer, het toilet, de keuken, de vloer, alles werd geplaatst en gelegd. Nu kon het inrichten beginnen. Als een echte stylist maakten we moodboards voor de inrichting van ons huis en zochten we op internet naar leuke vintage spullen. Al snel hadden we alles verzameld en kon het echt werk beginnen, inrichten!

Meetfoutjes

Omdat we alle meubels op basis van de tekeningen hebben gekocht viel alles wat groot uit, zo bleek achteraf. De bank was 1 meter te diep, de eettafel te breed en de tv kast de lang. Toch kregen we alle meubels passend in het huis. De gordijnen werden opgehangen en alle lampen werden gemonteerd. Boven de eettafel hadden we een mooie lamp met spots gehangen maar al snel bleek dat het licht te fel was en besloten we zelf een dimmer te plaatsen. Na wat speurwerk op internet ging mijn man aan de slag. En met succes! Binnen no-time hadden we de juiste sfeerverlichting boven de tafel en konden we gezellig met vrienden dineren. Over de meetfoutjes die hij had gemaakt met boren en monteren van de dimmer zal ik maar niet beginnen.

Klusjesvrouw

Net als alle lampen gaat er wel eens eentje stuk, zo ook bij ons. In de winkel haalde ik nieuwe spots, nog speciaal gekeken of deze dimbaar waren, en draaide deze in de hanglamp. Wat ik niet wist, is dat ik dimbare led spots had gekocht en deze helemaal niet communiceren met onze led dimmer. De dimmer die wij hadden geplaatst was voor de oude halogeen lampen bedoeld.

Precies 2 jaar terug verdwenen alle halogeen lampen uit de winkel en werden deze vervangen door led. De dimmer zal dus nu meer stroom aanmaken dan nodig is waardoor de lampen gaan knipperen en uiteindelijk kortsluiting veroorzaken. En van kortsluiting kan brand ontstaan. Iets waar ik totaal geen rekening mee had gehouden en ook niet wist. Er werd ons geadviseerd de dimmer te vervangen. Eén die wel bestemd was voor led lampen. Met veel zelfvertrouwen ging ik dit keer zelf aan de slag! Dit klusje kon ik toch zelf ook wel klaren?! Stroom uit, oude dimmer eraf halen en de nieuwe dimmer erop monteren. Zo gezegd, zo gedaan. Na een hele dag klussen was het me dan eindelijk gelukt en vol trots liet ik het aan mijn man zien. Hij draaide aan de dimmer om te testen of de led lampen het deden en ‘poef’ alle stoppen sloegen door.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén