Ieder land heeft te maken met een wet- en regelgeving. We hebben hier iedere dag in zekere zin mee te maken. Zo heb je bijvoorbeeld het recht om voorrang te krijgen als je op een voorrangsweg rijdt en zo heb je bijvoorbeeld niet het recht om problemen fysiek op te lossen. Dit zijn uiteraard maar twee simpele voorbeelden maar in ons recht staan deze regels en wetten allemaal beschreven. In de meeste gevallen kennen we de regels en wetten en weten we hoe we deze moeten toepassen in het dagelijks leven. Soms kom je echter in een situatie dat je het misschien niet meer weet of graag hulp op dit gebied krijgt van een professional, ook wel bekend als de advocaat. Maar welke advocaten kennen we eigenlijk in Nederland?
De strafrechtadvocaat
We kunnen het recht in Nederland verdelen in verschillende rechtsgebieden. Ieder rechtsgebied kent zijn eigen advocaat. Een van de meest bekende advocaten in ons land is de strafrechtadvocaat. Deze advocaat kent alle ins- en outs van overtreding en misdrijven. Deze advocaat is bijvoorbeeld aanwezig tijdens een verhoor en mag vragen stellen en/of opmerkingen maken over de zaak. De zaak is in dit geval de situatie. Daarnaast is deze advocaat ook aanwezig tijdens een rechtszaak, mocht dat er van komen. De strafrechtadvocaat kan verschillende partijen ondersteunen, zowel de schuldige als onschuldige partij.
De familierechtadvocaat
De familierechtadvocaat heeft ook steeds een grotere rol gekregen in Nederland. Deze advocaat biedt hulp bij zaken als scheiding, uithuisplaatsing, alimentatie, omgangsregeling, co-ouderschap en ga zo maar door. De rol van deze advocaat is om de zaak, de situatie, zo goed mogelijk te begeleiden en tot een gezamenlijke overeenstemming te komen. Bij familiezaken spelen emotie vaak een grote rol. De advocaat probeert dit zoveel mogelijk in goede banen te leiden zodat alle partijen zo min mogelijk belast worden, met name de kinderen.
De ontslagadvocaat
De meeste volwassen in ons land hebben een baan. Vaak gaan de werkomstandigheden naar behoren maar het kan zijn dat je als werknemer ontslagen wordt door je baas. Soms vanwege geldige redenen, soms vanwege ongeldige redenen. Soms is het ontslag ook niet op de juiste manier verlopen. Voor al deze zaken neem je een ontslagadvocaat onder de arm die jou tijdens die proces helpt, begeleid en informeert over de gang van zaken. De advocaat weet precies jouw rechten.
De letsel advocaat
De letsel advocaat wordt in arm genomen als er letsel is opgetreden, door bijvoorbeeld een ongeluk. Bij een ongeluk kunnen er verschillende soorten schade zijn geleden zoals materiële schade en immateriële schade. Als jij niet de schuldige was kun je deze schade verhalen op de andere partij. Hoe dit allemaal precies in zijn werk gaat? Daar weet de letsel advocaat alles van.
Geef een reactie
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.