imwe.be

Welkom op mijn persoonlijk blog

Blog

Leven in de grote steden

Het is een wereldwijd fenomeen dat ook in Nederland zich afspeelt, namelijk dat steeds meer mensen in de grote stad wonen. De randstad, het gebied in Nederland waar we de grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Utrecht vinden, telt jaarlijks steeds meer inwoners. En dat terwijl er veel dorpen en kleine steden in andere gebieden zijn waar vooral mensen wegtrekken. Het is dan ook niet voor niets dat de steden drukker en groter worden. Er zijn vele voordelen aan leven in de grote stad maar er zijn ook nadelen. In dit artikel bespreken we een aantal tips om te leven in de grote stad.

Vervoer

Wanneer je woont en werkt in een grote stad zul je waarschijnlijk geen auto nodig hebben. Iedereen weet dat als je met een auto door de grote stad probeert te reizen je voornamelijk vast zult staan en het allemaal erg lang duurt. Wanneer je in Nederlandse steden reist zul je ofwel gebruik maken van het openbaar vervoer of met de fiets gaan. Wij Nederlanders zijn natuurlijk een fietsend volk. Fietsen in de grootste stad is de fijnste en snelste manier om van A naar B te komen, en het is nog gezond ook. Maar er hangen ook nadelen aan vast. In de winter zul het koud kunnen krijgen en natuurlijk is Nederland ook een winderig land.

Maar waar je in de grote steden ook voor op zult moeten letten is fietsen die gestolen worden.  Zelf ging ik in Rotterdam studeren en daar werden in het eerste jaar dat ik er was twee fietsen van me gestolen. Het is dan ook ontzettend belangrijk om een goed slot op je fiets te hebben. Het is ook een goed idee om niet op een splinternieuwe fiets te fietsen. Tweedehands fietsen Rotterdam zijn goedkoop en prima op te rijden.

Geluidsoverlast

Een van de mooiste dingen aan een grote stad is dat deze altijd levend is. Als je in de avond iets leuks wilt gaan doen of een drankje wilt drinken dan is er altijd wel wat te vinden. Grote steden slapen nooit zo luid het gezegde. Maar dit is natuurlijk niet ideaal als jij zelf wel wilt slapen. Aangezien je in grote steden vaak aan een drukke straat woont in een appartement met mensen naast, boven en onder je, zul je last kunnen krijgen van geluidsoverlast. Een goed geïsoleerd appartement is daardoor belangrijk. En het is ook verstandig om oordopjes te kopen zodat je zeker weet dat je in de avond kunt slapen.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén