Welkom op mijn persoonlijk blog

Blog

Maak het leven op je motor aangenamer

Het leven van een motorrijder is niet altijd rozengeur en maneschijn. Soms is het een bikkelharde wereld. Denk maar aan hoe snel een ongeluk gebeurd is. En we willen je niet ongerust maken, maar we willen je wel bewustmaken van het feit dat je jezelf goed moet beschermen op de motor. 

In deze blog geven we je een aantal tips mee om veiliger te rijden, maar ook een stuk aangenamer.

Accessoires voor meer veiligheid

Eerst en vooral is het belangrijk om op zoek te gaan naar een goede en stevige uitrusting. De uitrusting komt vaak met een prijsje, maar we raden je aan om daar niet op te besparen. Het gaat ten slotte wel om je eigen leven.

De meeste mensen kiezen voor een leren motorjas en broek. Leer biedt aan de ene kant de meeste bescherming, maar zit aan de andere kant ook het minst comfortabel. Het is dus belangrijk om voor jezelf te bepalen wat jij het belangrijkste vindt.

Naast leren motorjassen heb je ook de mogelijkheid om te kiezen voor een textiele motorjas. Zoals reeds gezegd, biedt textiel minder bescherming. Het grote voordeel van textiele motorjassen is dat deze uitgerust zijn met membraan. Dit zorgt ervoor dat textiele motorjassen bestendigd zijn tegen verschillende weersomstandigheden.

Daarnaast zijn textiele motorjassen lichter en kan je daar heel eenvoudig je eigen kleren onder dragen. Dit maakt textiel heel geschikt voor mensen die graag met de moto naar het werk gaan.

Naast het dragen van een motorjas en broek is het ook belangrijk om op zoek te gaan naar een goede helm en laarzen. Voor een helm op een zware motor raden we altijd aan om te kiezen voor een intervalhelm. Intervalhelmen bestaan uit één deel, waardoor dit type helm als veiliger en steviger wordt beschouwd.

Tot slot is het niet onbelangrijk om motorlaarzen- en/of schoenen te dragen. Motorschoenen zijn een nieuwe opkomende trend die we steeds meer en meer zien terugkomen. Als je liever iets comfortabeler rijdt, dan zijn motorschoenen meer geschikt voor jou.

Accessoires voor meer rijplezier

Met de motor gaan rijden, wordt vaak gezien als een eenzame hobby. Toch zeker tijdens het rijden zelf. Als je graag communiceert met je compagnons, kan je een helm kopen met ingebouwde oortjes. Op die manier kan je tijdens het rijden met elkaar communiceren.

Ben jij iemand die snel verkeerd rijdt? Dan raden we je aan om jezelf een motor telefoonhouder aan te schaffen. En je hoeft absoluut geen schrik te hebben dat je telefoon gaat vliegen. Deze telefoonhouders zijn een stuk steviger dan die van in auto’s en beschermen je telefoon erg goed.

Geef een reactie