Welkom op mijn persoonlijk blog

Blog

Manieren om te besparen op inkt voor de printer

inkt voor de printer

Als je vaak een printer gebruikt dan weet je vast wel hoe ontzettend duur inkt is. Wanneer het op het kopen van een printer aankomt, dan denk je vaak lekker goedkoop klaar te zijn. Het is echter ingecalculeerd in de prijs van de inkt dat de printers zelf zo goedkoop zijn. Zo betaal je dus elke keer dat je inkt koopt een beetje extra om de lage kosten van een nieuwe printer te nivelleren.  Gelukkig zijn er wel een aantal manieren om geld te besparen op inkt voor de printer. Daarom hier vier tips om dit te bewerkstelligen!

Print alleen als het echt moet

Het klinkt een beetje als een dooddoener, maar veel mensen printen onnodig vaak dingen uit. Bedenk bij elk document of afbeelding of het wel absoluut noodzakelijk is om dit uit te printen. Vaak kan je ook nog wel een digitale kopie op jouw mobiele telefoon laten zien. Ook e-mail werkt nog steeds heel goed om documenten op te sturen!

Check het document in het printvoorbeeld

Voordat je een bestand wilt uitprinten kun je het best even het voorbeeld bekijken. Misschien valt jou direct op dat de letters te groot zijn, of dat er pagina’s onnodig worden uitgeprint. Zeker als je een voetnoot in jouw document hebt opgenomen wil het nog wel eens tot onnodig veel pagina’s leiden.

Print zo veel mogelijk in zwart-wit

Inkt is duur in het algemeen, maar kleureninkt spant toch wel de kroon. Hierom wil je zoveel mogelijk in zwart-wit printen. Als je grafieken, of plaatjes moet uitprinten dan kan dat ook in zwart-wit. Check wel van tevoren even of alles nog goed zichtbaar is, en pas waar nodig het contrast of de kleuren van de grafiek aan. Soms ontkom je er niet aan om kleureninkt te gebruiken, maar je wilt het wel vermijden waar mogelijk.

Koop inkt voor de printer van een derde partij

Zoals in de eerste paragraaf al kort is toegelicht, betaal je een meerprijs bij het kopen van inkt bij de fabrikant van jouw printer. Hierdoor kunnen zij printers goedkoop aanbieden, en zijn ze verzekerd van inkomsten op lange termijn. Daarom hebben zij ook alle moeite gedaan om de inktcartridges te beveiligen. Toch is het volkomen legaal om inkt van een bedrijf te kopen dat niets te maken heeft met de fabrikanten van de printers. De kwaliteit is nagenoeg hetzelfde, maar je betaalt wel aanzienlijk minder. Je kunt bijvoorbeeld HP 364XL inkt voor een fractie van de prijs vinden! Dit kan natuurlijk omdat je niet hoeft bij te betalen voor de goedkope printers. Misschien zorgt dit er op lange termijn ook wel voor dat de printers eindelijk niet meer stuk gaan als je er naar kijkt.

Geef een reactie