Welkom op mijn persoonlijk blog

Blog

De schoonheden van Indonesië

rondreis-Indonesië

Indonesië, het land dat bestaat uit verschillende eilandjes. Bali is een van de meest bekende eilanden van dit land maar ook over Java, Sumatra en Lombok wordt veel gesproken. Indonesië is een land met vele verschillende culturen maar is vooral bekend vanwege haar prachtige natuur en heerlijke gerechten. Dit land is de afgelopen jaren ontzettend populair geworden onder backpacker en andere vakantiegangers. Niet zo goed ook natuurlijk, want in die land kun je van alles bewonderen. Een rondreis door Indonesië is hiervoor het meest geschikt omdat je op deze manier alles uit je reis haalt. Ga je binnenkort naar Indonesië? Dan moet je deze plekken echt bezoeken!

Het alles biedende Bali

We benoemden het net al even, een van de meest bekende eilanden van Indonesië is toch wel Bali. Dit wonderschone eiland heeft van alles te bieden aan vakantiegangers. Van zon, zee en strand tot aan ongerepte natuur. Je kunt hier overdag de mooiste tempels bezoeken en ’s avonds genieten van een cocktail bij een van de toeristische barretjes. Huur een scooter en ga zelf op pad om alles te ontdekken. Je kunt je hier zeker een paar weken vermaken maar als je op rondreis bent in Indonesië dan raden we je niet aan om langer dan 2 weken hier te verblijven. Je wilt uiteraard ook de rest van dit prachtige land zien.

De prachtige tempels op Java

Ooit een foto voorbij zien komen van een boeddhistische tempel met een soort van grote stenen klokken of bellen? Dit is de tempel Borobodur en gelegen op Java. Als aan het rondreizen bent in Indonesië is dit een van de plekken waar je geweest moet zijn. De tempel is nog in zeer goede staat en vanaf Jogjakarta prima te bereiken. Jogjakarta is tevens een van de leukste steden van Java. Vooral voor backpacker is dit een goede plek de gezelligheid op te zoeken in een van de vele hostels. Zijn de hostels niet helemaal jouw ding? Dan zijn er gelukkig ook nog een tal van prachtige hotels en resorts.

De paradijselijke Gili eilanden

Welke eilanden ook zeker niet mogen ontbreken tijdens jouw rondreis door Indonesië zijn de Gili Eilanden. Deze eilanden zijn voorzien van palmbomen, hagelwitte stranden en een azuur blauwe zee. Deze eilandengroep telt maar liefst 3 van dit soort eilanden en zijn gelegen aan de kust van Lombok. Ieder eilandje heeft zo haar eigen charmes. Zo staat Gili Trawangan bijvoorbeeld bekend om het bruisende nachtleven en een prachtige onderwaterwereld. Gili Air is vooral bekend om de goede visvangst en is een prima eiland om even helemaal bij te komen. En op Gili Meno vindt je alleen maar rust en verlaten stranden. Je zult hier geen enkele luide bar of discotheek tegenkomen. Daarnaast vindt je hier ook een reservaat voor schildpadden wat zeker een bezoekje waard is.

Benieuwd wat Indonesië nog meer te bieden heeft? Hou ons blog dan zeker in de gaten voor meer informatie!

 

Geef een reactie