Welkom op mijn persoonlijk blog

Blog

Stijlvolle fashion bij Balenciaga

Balenciaga is een luxe modehuis dat is opgericht door de Spaanse designer genaamd Cristobál Balenciaga. Door Christian Dior werd deze man ‘the master of us all’ genoemd. Hij opende zijn eerste boetiek in 1917 in San Sebastián, waarna ook in Madrid en Barcelona winkels werden geopend. Uiteindelijk verhuisde Cristobál naar Parijs omdat hij door de Spaanse burgeroorlog werd gedwongen zijn winkels te sluiten. In Parijs had het merk bijna direct succes en was hij binnen twee jaar razend populair. Tijdens de Tweede Wereldoorlog reisden vele mensen af naar Parijs om de kleding van Balenciaga te zien. Pas na de oorlog werd hij echt bekend en maakte hij designs die wereldwijd werden erkend zoals de sack dress, de cocoon coat en de high-waisted baby doll dress. 

Balenciaga fashion trends

Tegenwoordig zie je veel verschillende soorten winkels het merk Balenciaga. Het is een van de meest bekende modehuizen van nu. De sneakers, beschikbaar voor dames én heren, zijn erg populair en zie je tegenwoordig overal om je heen. Ook de ready-to-wear collectie, waardoor dit merk erg bekend is geworden, is overal te vinden. Deze collectie is een mix van elegantie, streetwear, popcultuur en ironie. Wil je graag stoer of elegant? Het kan allebei bij dit prachtige merk. Dat maakt de collectie ook uiterst interessant en toegankelijk.

Inspiratie uit onverwachte hoek

De creaties van Balenciaga zijn geïnspireerd op de Spaanse renaissance. Het zandloper silhouet was verleden tijd en er werd door hem plaats gemaakt voor brede schouders, dramatische draperieën en nog veel meer. De modewereld was verrast en het duurde niet lang voordat men de creaties van dit merk ging dragen. De tuniekjurk, blousejurk en de ballon rok zijn geen uitzonderingen meer in de modewereld en men draagt regelmatig een cocon jas. Vooral de sneakers zijn op dit moment een echte hype.

Dit merk zie je overal terug

De tijd verandert en daarmee veranderen de modetrends ook. Toch heeft Balenciaga nooit de bekendheid verloren waarmee hij tijdens zijn leven zijn ontwerpen heeft kunnen presenteren. Niet alleen de sneakers en de bepaalde innovatie ontwerpen zijn nu ‘normaal’ geworden, nog steeds veranderen de sneakers, de jurken en andere kledij door de verschillende culturen en invloeden. Dat maakt mode ook juist zo interessant. Het is zeker de moeite waard om enige oude ontwerpen van Cristobál te bestuderen. Zijn innovatieve kijk heeft voor veel inspiratie gezorgd en niet voor niets zie je veel van zijn ideeën terug in de huidige fashion trends. 

Geef een reactie