Welkom op mijn persoonlijk blog

Blog

Tips om jouw trouwdag nóg specialer te maken

Hoera! Je gaat trouwen. Bij bruiloften valt er altijd een heleboel te regelen. Gelukkig is het ook leuk om hierover na te denken. Het gaat ten slotte wel over de mooiste dag van je leven. Maar waar begin je? Hoe zorg je ervoor dat deze speciale dag alle verwachtingen waarmaakt? Ik dit blog geef ik een paar tips ter inspiratie.

Livemuziek

Muziek is onmisbaar tijdens een bruiloft. Je favoriete liedje horen tijdens het tekenen van de geloften? Naar een prachtige jazz standard luisteren tijdens het eten? Het kan allemaal. Om het nóg magischer te maken raad ik je aan om live muzikanten te boeken. Livemuziek zorgt voor kippenvel, tranen en een glimlach. Het is verstandig om je live muzikanten een tijd van tevoren te boeken, omdat je dan precies kunt zoeken wie jij ervoor geschikt vindt. Zoek je een pianist voor tijdens de receptie? Een dj voor bij de borrel? Of allebei? Vaak doen muzikanten verzoeknummers als je het van tevoren met ze overlegt. Op die manier kun je al jouw lievelingsmuziek horen tijdens de mooiste dag van je leven.

Foto & film

Om je trouwdag later altijd terug te kunnen kijken is het heel bijzonder om er een film van te maken. Een fotograaf is bijna altijd aanwezig op een bruiloft. Een videograaf zie je iets minder vaak. Think out of the box! Je kunt bijvoorbeeld filmbeelden (laten) maken met een Drone. Of bestel een polaroidcamera, zodat je meteen foto’s hebt om te bewonderen. Tip: hang een lang lichtdraad ergens op in de trouwlocatie en spoor de gasten aan om de polaroidfoto’s van die dag meteen op te hangen. Ook een leuk idee: huur een photo booth. Hier kunnen de gasten ook foto’s laten maken die meteen worden uitgeprint.

Thema

Een bruiloft met een thema kan heel goed werken! Je kunt dit verwerken in de uitnodiging, locatie, decoratie en de (aan)kleding. Het thema kan een bepaalde kleur of sfeer zijn die bij jou past. Op die manier krijgt de bruiloft heel veel sfeer.

Videoboek

Hoe leuk is het als je over 30 jaar één lange videoboodschap hebt van alle gasten die op de bruiloft aanwezig waren? Zet in plaats van een gastenboek een camera klaar bij de ingang om je gasten een boodschap in te laten spreken. Later kun je daarvan één lange film maken. Zo kun je op een originele manier een gastenboek bijhouden dat later superleuk is om terug te kijken met je vrienden en familie.

Geef een reactie