Welkom op mijn persoonlijk blog

Blog

Voordelen van een tweedehands auto

Is het tijd geworden om je huidige auto te vervangen? Er zijn dan verschillende dingen die je kunt doen. Ten eerste kun je een nieuwe auto bij de dealer kopen, maar je kunt ook een occassion of tweedehandse auto kopen. Alle opties hebben zowel voor- als nadelen die in deze blog worden besproken.

Een volledig nieuwe auto aanschaffen

Als je goed hebt gespaard of een lening kan afsluiten, kun je ervoor kiezen om een volledig nieuwe auto direct vanuit de dealer aan te schaffen. Het voordeel hiervan is dat je de auto helemaal zelf kunt samenstellen. Als je de voorkeur hebt voor een bepaalde kleur of uitrusting, kan dit tijdens de productie worden toegevoegd. Ook als je graag bepaalde extra opties wil, kan dit meteen worden gerealiseerd.

Een tweede voordeel van het aanschaffen van een volledig nieuwe auto, is dat je minimaal twee jaar fabrieksgarantie hebt. Dit houdt in dat de garantieverlener instaat voor herstel van schade of gebreken. Verder is een nieuwe auto veel schoner en vaak ook veiliger en zuiniger dan een ouder model. Ten slotte heeft een nieuwe auto logischerwijs minder onderhoud nodig dan een ouder model.

Het eerste en wellicht ook meest vanzelfsprekende nadeel aan het aanschaffen van een nieuwe auto, is dat de kosten veel hoger zijn dan voor het aanschaffen van een tweedehands auto. Niet alleen de aanschafkosten liggen hoger, maar ook de verzekeringspremie en afschrijvingskosten zijn hoger.

Ga voor een tweedehands model

Op bovenstaande volgt dat een Toyota Hilux tweedehands of een Skoda Octavia tweedehands dus veel goedkoper zijn dan een nieuw model. De aanschafkosten zijn doorgaans een stuk lager, evenals de verzekering. Dat komt doordat je voor een Toyota Hilux of een Skoda Octavia tweedehands vaak geen all-risk verzekering hoeft af te sluiten.

Een tweede voordeel van een tweedehandswagen is dat je direct met de auto de weg op kunt. Je hoeft niet te wachten wanneer de auto klaar is in de fabriek en vervolgens nog naar de dealer vervoerd moet worden.

Het derde en tevens laatste voordeel van een tweedehandswagen, is dat je oudere modellen die nu al vervangen zijn of niet meer worden gemaakt wel nog tweedehans kan kopen. Zo vind je originele modellen en kan je een uniekere auto kopen. Als je ook een duurzamere keuze wil maken door een auto te ‘recyclen’ die nog in een goede staat is, is een tweedehandswagen ook iets voor jou.

Geef een reactie