imwe.be

Welkom op mijn persoonlijk blog

Blog

Waar let je op bij het aanschaffen van een douchecabine?

douchecabine

Mijn man en ik hebben een jaar geleden onze badkamer onder handen genomen. We wilden een grote douchecabine. Dit zorgde voor het nodige pas en meetwerk. Zo hebben we namelijk een dubbele wastafel en die moest terugkomen in het nieuwe ontwerp. Het badkamermeubel vormde vooral in de diepte een probleem. We wilden het meubel dus niet kwijt, maar het toilet moest ook behouden worden. Zo bleef er nog maar een plaats over waar onze nieuwe douchecabine kon worden geplaatst. Het puzzelwerk was compleet. We konden verder met het leukere werk. Het uitzoeken van onze nieuwe douchecabine.


Een aanbod voor iedere wens.


Ik begon door de bomen het bos niet meer te zien. We lieten ons adviseren over de verschillende stijlen, vormen en materialen. Ik wist vooraf dat ik een glazen deur wilde. Een eenvoudig schoon te houden deur.
Ga bij jezelf na waar je naar op zoek bent. Wil je een douchecabine kopen met een achterwand en een verhoogde bak? Voor het inloopdouche gevoel wil je misschien geen verhoging.
Qua deuren is er ook veel om over na te denken. Belangrijk om te weten is op wat voor manier je deur open moet kunnen. Je hebt draaideuren maar ook schuifdeuren. De laatste is bijvoorbeeld handig wanneer je minder plek hebt. Veel deuren hebben tegenwoordig een soft close mechanisme. Persoonlijk vind ik dat erg fijn. Zeker omdat het om een glazen deur gaat.
Ook in het glas zelf is er nog wat te kiezen. Zo kun je gaan voor een volledig transparante look maar ook voor matglas. Het matte glas kan ook nog eens worden gecombineerd met transparant glas om een afscheiding te creëren.
De uitgebreidere douchecabines hebben soms handige gadgets ingebouwd. Denk hierbij aan verlichting maar ook aan een FM-radio of massagejets.


Inloopdouche of douchebak?


Zoals ik al eerder vermeldde is er de keus om een douchebak te laten plaatsen. Ik kan je niet zeggen of de ene keus beter is dan de ander. Dit is een smaak kwestie. Wat ik wel kan vertellen is wanneer je minder plaats hebt in je badkamer, een inloopdouche de uitkomst kan bieden. In plaats van een gehele douchecabine aan te schaffen kun je ook alleen een deur plaatsen en deze gebruiken als afscheiding tussen je douche gebied en de rest van je badkamer. Een douchedeur voor zowel een inloopdouche of douchecabine houdt het water netjes binnen de perken.
Uiteindelijk hebben wij een douchecabine zonder douchebak laten plaatsen. De glazen deur zorgt er voor dat de douche geen afgesloten hokje is geworden.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén