Welkom op mijn persoonlijk blog

Blog

Waarom Amsterdam de party stad van Nederland is

Voor een feestje op zijn tijd draait natuurlijk niemand zijn hand om. Even lekker sociaal zijn, genieten van een paar slokken alcohol of andere party middelen. Voor de meeste mensen is het weekend gemaakt om te ontspannen na een drukke werkweek. Vaak hoort hier een klein feestje bij. Hoe je dit feestje indeelt in natuurlijk helemaal aan jou zelf. In dit artikel ga ik je tips geven over de beste party plekken van Amsterdam.

Amsterdam Dance Event

Alweer een tijdje geleden in 1995 werd dit jaarlijkse evenement voor het georganiseerd. Ik heb het natuurlijk over het Amsterdam Dance Event dat beter bekend staat als ADE. Dit evenement kent een lichte focus op elektronische muziek en functioneert als ontmoetingsplaats voor de creatieve muziek industrie. Dit evenement kent een dagprogramma waar de elektronische muzikanten kennis uitwisselen en elkaar inspireren. In de avond wordt het evenement omgetoverd tot poppodia waar een mooi feestje te vieren valt. ADE trok in 2019 meer dan 400.000 bezoekers en duurde maar liefst vijf dagen.

Amsterdam kent de beste clubs

Niet alleen tijdens ADE, maar ook de rest van het jaar staat Amsterdam bekend om haar dancescene. Naast honderden cafés en barretjes kan je ook kiezen om te gaan flaneren in de mooiste clubs van Nederland. Zo kan je Paradiso gerust een poptempel noemen en heb jij zonder twijfel in club AIR de avond van je leven. Wanneer je houdt van een niet al te serieuze sfeer en lekker los wilt gaan is ‘Jantjes Verjaardag’ een goede keus om een klein drankje te drinken. Dus kies je club uit en geniet van een mooie avond.

De beste festivals

Om maar een paar festivals is Amsterdam het thuis voor Amsterdam Open Air, Flying Dutch, Valhalla Festival en nog vele meer. Wanneer je ook maar een beetje de festival agenda in de gaten houdt kan je altijd een leuk feestje meepakken. Het mooie aan deze festivals is dat alle festivals hun eigen kenmerken en muziek draaien. Kortom is er voor ieder wat wils en heb jij keuzes zat. Wanneer je een dag lekker wilt feesten, maar niet pas om 6 uur ’s ochtends in je bed wilt liggen is een festival het feestje voor jou.

Feesten is natuurlijk leuk, maar pas wel op. Amsterdam heeft als party stad natuurlijk ook last van drugs. Kom jij (te)veel met drugs in aanraking en wil je hier vanaf komen? Ga dan opzoek naar een professionele instantie die je kan helpen stoppen met drugs.

Geef een reactie