Welkom op mijn persoonlijk blog

Blog

Waarom kiezen voor keramisch parket?

Het kiezen voor keramisch parket heeft ontzettend veel voordelen. Keramisch parket is gemaakt van keramiek, het zijn dus tegels met een houtlook. Een groot voordeel van keramisch parket is dat dat je het parket in verschillende kleuren, patronen en afmetingen kunt vinden. Denk aan keramisch parket in eiken variaties, kers of walnoot. Naast de verschillende designs van een keramisch parket heeft het ook veel andere voordelen. Waarom kiezen voor een keramisch parket? Keramisch parket is duurzaam, makkelijk schoon te houden en is zeer geschikt voor vloerverwarming.

Voordelen van keramisch parket

Kiezen voor keramisch parket heeft veel voordelen. Omdat de vloer gemaakt is van keramiek is het beter bestand tegen warmte. Bij vloerverwarming geleid keramiek goed en het houdt warmte ook beter vast. Daarnaast is keramiek zeer sterk waardoor het heel slijtvast is. Het is dan ook een goede vloer voor woonsituaties waarbij de vloer intensief gebruikt wordt. Een kwalitatieve vloer van parket gaat een aantal langer mee in vergelijking met laminaat en goedkopere houten vloeren. Dus waarom zou je kiezen voor een keramisch parket? Je kunt genieten van de vele voordelen van een keramisch parket en hebt het design van een houten vloer.

Keramische parket in eiken

Keramisch parket in eiken is een vloer gemaakt van keramische tegels met een eiken patroon. Het voordeel ten opzichte van het houten parket in eiken is de sterkte en duurzaamheid van het parket. Parket gemaakt van hout is samengesteld uit meerdere lagen hout. Het is een sterke vloer maar bezit andere eigenschappen dan keramiek. Keramisch parket in eiken heeft dezelfde stijl, maar met betere eigenschappen. Zo kan keramiek dus onder meer beter tegen warmte en het gaat langer mee. Net als bij een eiken vloer is parket in eiken in verschillende designs en kleuren verkrijgbaar. Het lijkt altijd sprekend op hout waardoor je de warmte van een houten vloer in huis haalt met een kleur die bij jouw interieur past. 

Designs

Maar waarom zou je kiezen voor keramisch parket? Keramisch parket in eiken en andere designs is dus een vloer met houtdesign die gemaakt is van keramiek. Keramieken tegels zijn gemaakt uit een mix van zand en klei. Op hoge temperaturen wordt deze mix gesmolten tot een stevige tegel. Hierdoor is keramiek duurzaam en slijtvast. Wanneer de vloer dagelijks veel wordt gebruikt zal een keramische vloer langer meegaan dan laminaat of houten vloeren. Voor vloerverwarming is keramiek ook een zeer goede keuze omdat de vloer natuurlijk goed tegen hoge temperaturen bestand is. Dus waarom kiezen voor een keramisch parket? Het design van een keramisch parket is net zo mooi als die van andere vloeren, maar dit is duurzamer en kan goed worden gebruikt bij vloerverwarming. 

Geef een reactie