Welkom op mijn persoonlijk blog

Blog

Wat te doen bij een verstopte septische put?

Is jouw toilet nog aangesloten op een septische put? Dan moet je deze met enige regelmaat legen. Als je dit niet doet, kun je immers geen gebruik meer maken van jouw sanitair. De put kan dan namelijk vol zitten. Zit de put niet vol, maar stroomt het water niet meer weg uit jouw toilet? Dan is er mogelijk sprake van een verstopping. Je kunt jouw sanitair niet eerder gebruiken dan dat je dit probleem verhelpt. Daarom vertellen wij je in deze tekst wat je moet doen bij een verstopte put.

Zit het probleem echt in de put?

Als er water in het toilet blijft staan, vermoed je mogelijk dat de septische put verstopt zit. Ga hier niet klakkeloos van uit, maar onderzoek eerst wat de oorzaak is. Is er nog ander sanitair aangesloten op de put? Kijk dan of het water hier eveneens niet wegstroomt. Is dit wel het geval? Dan zit er waarschijnlijk geen verstopping in de put, maar in de leiding van het toilet. Richt je in dat geval niet tot de put, maar tot het toilet. Als je de verstopping verholpen hebt, kun je het toilet mogelijk weer als vanouds gebruiken.

Zo los je het probleem op

Heeft alle sanitair dat is aangesloten op de septische put hetzelfde probleem? Dan is er mogelijk iets aan de hand met de beerput. Haal de beerput in eerste instantie leeg. Schakel hier altijd een professional voor in. Zoek je nog iemand die jouw septische put kan legen? Kijk dan eens op Putprobleemkwijt.be. Hier vind je binnen de kortste keren een lokale ruimdienst voor het legen van een beerput.

Zodra de put eenmaal leeg is, kun je kijken wat eraan mankeert. Ontbreekt het je aan kennis op dit gebied? Dan zie je mogelijk geen probleem. Test in dat geval eens of het water nog steeds in het sanitair blijft staan. Als dit niet langer het geval is, zat de septische put gewoon vol. Het kan ook zijn dat het water nog steeds niet wegstroomt. Een lokale ruimer kan jou in dat geval helpen het probleem te vinden. Zo kunnen zij de beerput voor jou inspecteren. Vinden ze het probleem? Dan kunnen ze deze direct verhelpen, zodat je de put weer zonder problemen kunt gebruiken.

Voorkom problemen met een septische put

Problemen met een septische put kunnen voor de nodige frustraties zorgen. Gelukkig kun je zelf het een en ander doen om problemen met de put te voorkomen. Let allereerst goed op hetgeen je door de afvoer spoelt. Gebruik de afvoer van jouw toilet alleen waar deze voor bedoeld is. Spoel bijvoorbeeld geen vet en andere rommel door de afvoer. Probeer ook eens te minderen met het gebruik van toiletpapier. Laat jouw put daarnaast ieder jaar legen en inspecteren door een lokale ruimer.

Geef een reactie